Цікас

1,154грн

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

Посмотреть другие растения в категории:  , .
Оцените товар:
12345 (1 голос(а\ов), средняя оценка: 5.00 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

Місце та освітлення

Цикас любить світло, але не у прямому вигляді. Тому для нього зазвичай вибирають західні та східні вікна, хоча в принципі можна використовувати і північне, особливо під час досвітку. При розміщенні на південній стороні доведеться рослину притіняти в полуденний годинник. При зміні рівня освітленості цикас привчають поступово. Влітку рослина буде радісно рости на свіжому повітрі, якщо не забути притінити його.

Цикас вважає за краще рости при помірній температурі. Влітку йому будуть до вподоби 22-26 градусів, взимку близько 15 градусів. Якщо взимку не помістити рослину в прохолодне приміщення, вона почне хворіти та скидати листя.

Полив

При догляді за цикас полив виробляють помірний. У теплу пору сигналом буде підсихання ґрунту на глибину 3 см. Взимку обсяг поливання знижують. Перезволоження ґрунту веде до загибелі рослини. Воду для поливу беруть м’яку та відстояну, краще, якщо вона буде кімнатною температурою.

Вологість повітря

Цикас краще росте за високої вологості повітря, тому його варто регулярно обприскувати. Для цього краще використовувати м’яку, добре відстояну воду температури навколишнього середовища. Для підтримки постійного рівня вологості допоможе розміщення рослини на піддоні з вологим піском та керамзитом. Вдячний буде саговник і за періодичний душ, якщо при цьому вода не потраплятиме в горщик.

Грунт та пересадка

Пересаджують саговники в міру потреби. Для молодих рослин вона найчастіше приходить щороку, для дорослих рідше. Для останніх найчастіше просто змінюють верхню частину ґрунту в горщику. Час для пересадки вибирають весняний, коли рослина починає активно готуватися до зростання.

Щоб уникнути закисання ґрунту, ємність для пересадки беруть не надто велику, трохи більше, ніж була. Для цикасу підходить готовий живильний ґрунт для пальм. Можна зробити суміш самостійно з дернової та листової земель, торфу, перегною та піску. На дні горщика обов’язково потрібно зробити добрий дренаж.

Підживлення

У період активності саговник підгодовують спеціальним комплексним квітковим добривом для пальм. Оптимальна періодичність – 2 рази на місяць. З настанням осені підживлення скорочують як у періодичності (1 раз на місяць), так і концентрації (розчин робиться в 2 рази слабше). На цикас погано впливають добрива із солями магнію та калію.

Розмноження

Розмножують саговники насінням та відділенням діток.

Насіння може зберігати схожість протягом 2-3 років. Висівають їх у вологу суміш торфу та піску. При створенні теплички через 2 місяці з’являються паростки. Тепличку прибирають. При формуванні кількох листків сіянці розсаджують на окремі ємності.

Дітки формуються з повітряної цибулинки. Вони ростуть і покриваються листям, пускаючи іноді придаткові корені. Деякі квіткарі стимулюють розгалуження штучно, механічно ушкоджуючи ствол. Дитину відокремлюють обережно, посипаючи місця зрізу товченим вугіллям. Після цього їх підсушують на повітрі протягом кількох днів. Висаджують пагони в суміш із листової землі, торфу та піску. Краще дотримуватися помірності поливу до вкорінення.

Додаткова інформація

Діаметр горщика ~

17

🍀 Де купити Цікас?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Цікас, рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Цікас?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Цікас на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Цікас по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Цікас?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×