Туя західна ‘Смарагд’

1,176грн

Туя західна ‘Смарагд’

1,176грн

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

Посмотреть другие растения в категории:  .
Оцените товар:
12345 (1 голос(а\ов), средняя оценка: 5.00 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

Полив

Така рослина любить вологу та позитивно реагує на процедуру дощування. Після того, як рослина буде посаджена, у перші тижні полив слід проводити щотижня, при цьому на 1 екземпляр використовується від 1 до 5 відер води (залежить від величини деревця). Молоденьким деревцям дощування приносять особливу користь, так, ґрунт і коріння насичуються водою, а з хвої видаляються забруднення, чому значно покращується дихання рослини, і воно не тільки виглядає набагато краще, але й значно швидше росте та розвивається. Так як коріння у цього дерева поверхневе, розпушування поверхні ґрунту, яке рекомендується проводити після кожного поливу, треба виробляти на глибину, що не перевищує 8-10 сантиметрів.

Підживлення

У весняний час рослина потребує підживлення і для цього рекомендується використовувати комплексне мінеральне добриво, наприклад, розчин Кемір-універсал (на 1 квадратний метр від 50 до 60 грам). У тому випадку, якщо до ґрунту під час висадки саджанця були внесені добрива, то підгодувати рослину наступного разу потрібно не раніше ніж через кілька років.

Обрізка

На обрізку ця рослина реагує дуже добре. Так, якщо його обрізати часто і сильно, воно стане дуже пишним і густим. Обрізання можна проводити в будь-який час, але найкраще це робити навесні, перш ніж почнуть відкриватися нирки. У тому випадку, якщо дане деревце вирощується як живоплот, то його треба обрізати в обов’язковому порядку і робити це слід систематично. Якщо ж туя росте, як одиночна рослина, то їй все одно знадобляться обрізки, що проріджують, а також і санітарні. У тому випадку, коли ці рослини культивуються групою, їм необхідна формуюча обрізка, інакше можуть придбати непривабливий неохайний зовнішній вигляд. Починати робити формування крони потрібно тільки тоді, коли туя доросте до потрібної вам величини. У деяких випадках туї може знадобитися лише одна стрижка, яку слід зробити навесні, проте в серпні або вересні найчастіше рослину доводиться обрізати вдруге. Існують такі різновиди, яким потрібна порівняно часта формуюча обрізка, але при цьому слід врахувати, щоб дерево не ослабло, за один раз не потрібно обрізати більше 1/3 частини стебла. Першої обрізки туя піддається тільки після того, як деревце досягне двох-або трирічного віку. Для обрізки вам знадобиться дуже гострий і потужний секатор, так, він у жодному разі не повинен зажовувати стебла.

Пересадка

Бувають випадки, коли просто необхідно пересадити вже дорослу тую. Така рослина пересідає досить легко, але при цьому потрібно знати кілька досить простих правил. Якщо дерево не дуже велике, навколо нього необхідно проштикувати грунт за допомогою досить гострої лопати, при цьому від стовбура треба відступити від 0,4 до 0,5 метрів. Потім потрібно акуратно підчепити дерево і витягнути кореневу систему разом з приствольним колом. Після цього рослину треба за допомогою тачки перемістити на місце посадки, при цьому потрібно постаратися, щоб ком землі не зруйнувався. Потім туя відразу висаджується на нове місце. Якщо дерево порівняно велике, то проштикувати його слід заздалегідь, а точніше, за 12 місяців до пересадки. Справа в тому, що за цей період рослина зможе наростити молоденькі коріння всередині грудки землі, який був обмежений «навколо». У результаті ґрунт при перевезенні дерева не розсиплеться, а пересадка для туї пройде абсолютно безболісно. Дане дерево досить легко та швидко приживеться після пересадки.

Захворювання та шкідники

Рослини вражають такі грибкові хвороби, як фузаріоз, буре шюте та цитоспороз. Вони здатні пошкодити як стебла, і хвою. Щоб ту вилікувати, її обробляють Картоцидом чи бордоской рідиною. Захворілу рослину потрібно обприскувати з початку весняного періоду. Обробки проводяться 2 рази на місяць доти, доки туя не одужає.

Попелиця і хибнощитівки здатні оселитися на цьому дереві. Після того, як це станеться, хвоя почне змінювати свій колір на жовтий, а потім відмирати. Для позбавлення від шкідників рекомендується використовувати Рогор, Карбофос або Децис, причому ближче до кінця червня необхідно зробити дві обробки Хлорофосом або Актелліком, причому інтервал дорівнює 14 дням.

Додаткова інформація

Висота ~

70-100см

Тип

хвойное растение

🍀 Де купити Туя західна 'Смарагд'?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Туя західна 'Смарагд', рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Туя західна 'Смарагд'?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Туя західна 'Смарагд' на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Туя західна 'Смарагд' по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Туя західна 'Смарагд'?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×