Літопси (живе каміння)

130грн

Літопси (живе каміння)

130грн

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

Посмотреть другие растения в категории:  .
Оцените товар:
12345 (27 голос(а\ов), средняя оценка: 4.30 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

Квітки літопсів (жовті або білі, радіально симетричні 5-7-мірні з великим числом чашолистків та пелюсток) з’являються з поздовжньої щілини між двома листками. Час цвітіння присвячено кінцю періоду зростання, приблизно з вересня по листопад. Так як квітка в порівнянні з самою рослиною досить велика, часто під час цвітіння вона практично повністю закриває собою літопс. Численні насіння утворюються в плодах-коробочках. У природі вони дозрівають у період дощів (з вересня до березня).

Тепер, знаючи, в яких умовах ростуть літопа у себе на батьківщині, легко уявити, що потрібно зробити, щоб у квартирі їм було затишно та комфортно. Привізні голландські рослини, що продаються в магазинах, найчастіше висаджені в щільно спресований субстрат, що складається переважно з торфу. У такому ґрунтосуміші ваші нові вихованці довго не протягнуть. Ось чому насамперед, принісши куплений літопс додому, треба обережно звільнити його від ґрунту. Робити це треба вкрай акуратно, оскільки коренева система у літопсів у горщиках досить слабка і, до того ж, може бути сильно пошкоджена невідповідним ґрунтом. Головний стрижневий корінь може просто бути відсутнім. Якщо коріння практично немає, доведеться заново переукорінювати рослину. Важливо, щоб коренева шийка (місце переходу укороченого стебла в корінь) не було пошкоджено. Якщо субстрат, з якого вийняли літопс, перезволожений, рослину підсушують на повітрі і тільки потім садять заново. Переукорінення добре проходить у сухому (не вологому!) Піску при достатньому освітленні, а не в тіні. Верхній шар піску періодично обприскують.

При інтенсивному сонячному освітленні (навесні чи влітку) літопа іноді поливають. Взимку та влітку достатньо обприскування.

Найважливіша умова при вирощуванні літопсів – гарне освітлення. До висвітлення вони ще вимогливіші, ніж кактуси. Тому рослини ставлять на підвіконнях, орієнтованих на південь або південний захід, якомога ближче до скла. Або роблять штучне підсвічування. Взимку без неї навіть на південній стороні літопа можуть витягуватися і втрачати свою декоративність. Для підсвічування достатньо двох ламп денного світла, що розташовані на відстані 10-15 см від рослин. Не потрібно використовувати галогенні лампи для цих цілей.

Щоб уберегти рослини від опіків, їх необхідно притіняти від прямих сонячних променів, особливо у весняні місяці.

В осінньо-зимові місяці рослини перебувають у стадії спокою. Провесною їх починають поливати, поступово збільшуючи кількість води. Літопси добре переносять тверду воду, але не люблять, якщо краплі залишаються на поверхні листя. Однак обприскування з дрібного розпилювача в післяобідній годинник у спекотні літні дні їм корисно.

🍀 Де купити Літопси (живе каміння)?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Літопси (живе каміння), рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Літопси (живе каміння)?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Літопси (живе каміння) на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Літопси (живе каміння) по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Літопси (живе каміння)?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×