Шлюмбергера

от 107грн до 185грн

Шлюмбергера

от 107грн до 185грн

горшок 12см 185грн
горшок 9-10см 107грн

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

SKU:  Невідомо
Посмотреть другие растения в категории:  .
Оцените товар:
12345 (10 голос(а\ов), средняя оценка: 4.10 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

Освітлення
Шлюмбергер віддає перевагу світле, але не сонячне місце. Навесні та влітку їй потрібні півтінь та розсіяне світло, а в період цвітіння краще виставити на південне вікно, захищене від яскравих сонячних променів.

Температура
Шлюмбергер досить терпима щодо температури. Вона виживе за температури від 2°С до 38°С. Однак рослини краще зростатимуть в межах діапазону від 18°С до 30°С.

Вологість повітря
Для успішного розвитку шлюмбергери потрібна висока вологість повітря, тому її постійно обприскують м’якою та теплою водою. Для збільшення вологості можна поставити горщик у піддон із вологою галькою або торфом. В осінньо-зимовий період, якщо температура повітря низька, то обприскування слід проводити обережно. Сухість повітря може спровокувати скидання бутонів.

Полив
З появою бутонів до кінця цвітіння рясно поливають, грунт повинен бути весь час вологим. Потім шлюмбергер пересаджують і грунт тримають помірно вологим приблизно до квітня. З квітня по вересень полив у міру підсихання ґрунту. До вересня скорочують і близько двох місяців тримають у дуже прохолодних та сухих умовах.

Добрива
У період росту і під час цвітіння шлюмбергер підгодовують 2 рази на місяць мінеральними добривами, дозою вдвічі меншою, ніж зазначено на упаковці. Також необхідно використовувати добрива із середнім вмістом азоту, оскільки надлишок азоту протипоказаний для сукулентів, оскільки сприяє гниття коренів. Оптимальне співвідношення азот(N)-9, фосфор(P)-18, калій(K)-24. У період спокою рослини не годують.

Грунт
Ґрунтова суміш для зигокактуса повинна складатися з листової, дернової землі та піску у співвідношенні 2:1:1. До підготовленої суміші додайте невелику кількість подрібненого деревного вугілля. Рекомендується кислотність ґрунту в інтервалі від 5,5 до 6,5.

Пересадка
Пересаджують шлюмбергер відразу після цвітіння, молоді рослини – щорічно, дорослі – при необхідності кожні 2-3 роки, великі екземпляри – через 4-5 років. Найбільш сприятливий час для пересадки – закінчення періоду спокою (середина березня).

Формування
Ощипування сегментів стебел покращує форму шлюмбергерів. Рекомендується робити це після цвітіння. Потрібно вибрати точку відділення, затиснути нижній стебловий сегмент між вказівним та великим пальцем однієї руки, а верхній відокремити обертальним рухом. Таким чином повинні бути відокремлені один або два сегменти кожного стебла. Ніколи не відрізайте сегменти!
Ощипування дає подвійний ефект. По-перше, буде більш рясним цвітіння. По-друге, утворюються міцніші стебла, здатні нести більшу кількість квітів.
Належним чином сформований та доглянутий зигокактус має велику тривалість життя. Деякі зигокактуси цвітуть і ростуть протягом 20 років і більше. Стовбур рослини за цей час здерев’янює.

Розмноження
Розмножують стебловими живцями та щепленням.
При розмноженні стебловими живцями цю процедуру проводять відразу ж після цвітіння. Відокремлюють стебло з 2-3 члениками, зріз присипають деревним вугіллям та підсушують. Укорінюють у вологій суміші піску та торфу. Можна зверху закрити скляною банкою, періодично провітрюючи.
Прищеплюють шлюмбергеру на стебло перески шипуватий або опунцію. Щеплювати краще влітку. Для цього у перески видаляють розгалужену верхню частину з листям, залишаючи оголене стебло, яке нагорі розщеплюють. Для щепи відрізають втечу з 2-3 члениками, загострюють клином і вставляють в розщеп на зрізі підщепи. Щеплення закріплюють довгим колючкою, шипом, голкою і обмотують ниткою або пластиром. Горщик з живцем підщепи не накривають, зрощення при температурі 18-20 ° С відбувається через два тижні, щеплення рушає в зріст. Пов’язку видаляють. Слід своєчасно видаляти пагони і листя, що з’являються нижче щеплення.
Щеплена шлюмберегера рясно цвіте, а щеплена на перески шипуватою набуває форми деревця з пишною кроною. Згодом потрібно підпірки. Щеплені в квітні рослини можуть цвісти в ту ж зиму.

Хвороби та шкідники
Шлюмбергери страждають від грибків і бактеріальних захворювань і комах-шкідників.
З грибних хвороб шлюмбергери найчастіше страждають від фузаріозу, фітіуму та фітофтори.
Фузаріоз виникає в основному при зараженні через ранки на поверхні стебел. Для боротьби з ним використовують фунгіциди, до яких входять активні компоненти хлороталонілу та беномілу.
Фітіум та фітофтора переносяться із зараженим ґрунтом і вражають насамперед кореневу шийку. Найбільш очевидна ознака хвороби – масове опадіння сегментів, в’янення рослини при вологому ґрунті. Квітка може придбати бліде або сіре забарвлення. Для лікування можна застосувати такі препарати, як «Скор», «Топаз», «Максим» та «Вітарос».
Найбільш часто зустрічається бактеріальне ураження , викликане групою бактерій Erwinia . Спочатку в основі стебла з’являється волога, слизька темна пляма, потім ураження охоплює все стебло. Деякі споріднені бактеріальні заразні хвороби характеризуються знебарвленням тканини стебла з червоним відтінком. Це місце навпомацки слизьке. Антибактеріальні препарати не надто ефективні. Інфікована частина рослини має бути, якщо можливо, видалена. У більшості випадків, навіть якщо основа стебла уражена, можна відламати черешок вище по стеблі і замінити хвору рослину, виростивши нову з черешка.
З комах рослині загрожують павутинні кліщі. Це дуже дрібні павукоподібні, схожі на крапки червоного, коричневого або жовтуватого кольору, що повільно рухаються. Рослина покривається іржавим нальотом. Для боротьби з цими шкідниками використовують спеціальні препарати проти кліщів “Неорон”, “Актеллік”, “Фітоверм”.
Якщо між пагонами з’явилися білі ватяні грудочки, значить, шлюмбергеру вразив борошнистий червець. Для боротьби з цим паразитом підійде “Актора”, а також будь-які інші препарати від комах-шкідників.

Можливі труднощі
Зморщений кінець стебла, внизу плями м’якої гнилі — перезволоження ґрунту, особливо взимку.
Відсутність зростання — недостатній полив влітку або перезволоження ґрунту взимку.
Плями з пробки на поверхні стебла — місцеве ураження шкідниками, рана або переохолодження. Причиною може стати також недостатній полив влітку.
М’які коричневі плями — стеблова гнилизна; добре росте кактуси вражає рідко. Виріжте уражене місце, продезенфікуйте ґрунт розчином карбендазиму. Поліпшіть умови утримання.
Втечі червоніють — надто сильне освітлення.
Втечі мляві і зморщуються — нестача або надлишок поливу.

Ще одна назва рослини це різдвяник.

Додаткова інформація

Тип

цветущее растение

Висота ~

< 25см, 25-35см

Діаметр горщика ~

15, 12, 9-10, 17

🍀 Де купити Шлюмбергера?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Шлюмбергера, рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Шлюмбергера?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Шлюмбергера на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Шлюмбергера по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Шлюмбергера?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×